Diables de Castellbisbal

"La Colla de Diables de Castellbisbal som un grup de gent que des de l’any 1987 vam començar a cremar pels carrers de Castellbisbal i els pobles de les rodalies. Diuen que el diable va tenyir la nostra terra de color vermell com a recompensa per acollir-lo en la nostra vila, i és per això, que tots nosaltres duem a dins l’esperit del foc.


Des de ben petits intentem encomanar la il·lusió per les espurnes a les noves generacions, muntant cada any un empaitafoc infantil a la Festa Major on hi poden participar tots els infants de la vila. Amb els anys aquesta il·lusió ha anat creixent i des de fa 05 anys tenim entre nosaltres la colla petita de diables: Els Potafocs. Fent honor a la nostra terra, els nostres vestits són vermells, i fent honor als nostres avantpassats agrícoles, saltem i ballem calçant set-vetes amb mitjons vermells. No és casualitat que allà on anem ens coneguin com a Pota Rojos, perquè portem la cultura de la nostra vila arrelada molt endins.
La nostra il·lusió és continuar cremant amb la participació de tota la gent que ens acompanya durant els correfocs. Comptem amb algunes figures que anem fent al llarg del nostre espectacle, com la “Bola”, “l’Arrenca Cebes”, la Conga” i altres, tot i que les darreres generacions estan empenyent amb força per introduir més diversió a l’espectacle. Tant és així, que en els darrers anys, a més a més de les forques, tenim la “tortuga” i “els punys”, dos suports de ferro que fan que el nostre espectacle sigui encara més juganer.


El plat fort, però, sempre serà el Ceptrot que ens acompanya, que a poc a poc anem millorant per fer-lo encara més espectacular; el nostre ceptrot està format per dues plataformes una d’elles giratòria; la inferior té 5 punts de foc als qual podem ficar de 4 a 5 carretilles per punt i la superior formada també per 5 punts de foc amb 2 o 3 carretilles, també disposa de quatre suports on fiquem una carretilla perquè la plataforma giri. Podem combinar diferents tipus de pirotècnia com carretilles, sortidors, bengales i patums El cap de colla és l’encarregat de carregar-lo durant tot el correfoc, i és per això que duu una capa vermella i negre damunt del vestit "
 
Disseny Free WordPress Themes | Adapatació Blogger Premium Blogger Themes | Adaptació valencià i redisseny Dimonis Enroscats